gofoto.nl

© 2012 Gerard Oonk Contact
Ariane Schluter

Bijbelse vrouwen

De NCRV zendt vanaf september 2011 een prestigieus project uit op de radio. Vijf bekende actrices lezen verhalen uit de Bijbel, waarin vrouwen een hoofdrol spelen. En raad eens wat…ik mocht de dames fotograferen (de actrices bedoel ik natuurlijk). Een super leuke klus. Natuurlijk was er ook nog wel wat te wensen. Een beetje meer beïnvloedbaar licht bijvoorbeeld, of ietsepietsje meer tijd en een heuse visagist om het nog mooier te maken. Maar goed, dat was er niet. Wel een paar prachtige, leuke en vriendelijke vrouwen. Je vindt hier foto’s van respectievelijk: Ariane Schluter, Elsie de Brauw, Halina Reijn, Anna Drijver en Carine Crutzen.

Ariane Schluter 1 Elsie de Brauw Halina Reijn 1 Anna Drijver 1 Carine Crutzen 1

Ariane Schluter 2 Elsie de Brauw 2Halina Reijn 2 Anna Drijver 2Carine Crutzen

Persbericht NCRV:
Vanaf zondag 4 september zet het NCRV-programma Schepper & Co Radio (Radio 5, 15:00 uur) Bijbelse vrouwen in de schijnwerpers.

Mannen spelen dan wel de hoofdrol in de Bijbel, maar ook vrouwen spelen hun rol. Zo is er een eerste vrouw en ook een laatste: Eva en de vrouw in het bijbelboek Openbaring. Er zijn familievrouwen, wijze vrouwen, heldinnen, vrouwen zonder naam, weduwen, aartsmoeders, misbruikte vrouwen en power-vrouwen. Reden voor de redactie om een bijzonder project te starten, in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap en Museum Catharijneconvent Utrecht, waar van 31 maart tot 24 juni 2012 de tentoonstelling Vrouwen in de kerk te zien is.
De actrices Ariane Schluter, Anna Drijver, Carine Crutzen, Elsie de Brauw en Halina Reijn lezen het gehele seizoen 2011-2012 de verhalen rond de bijbelse vrouwen uit de Nieuwe Bijbelvertaling van 2004. Met elke week een mooi verhaal als afsluiting van
Schepper & Co.

De Bijbelse power-vrouwen bijten in september het spits af. Vrouwen die durf hebben, vrouwen met pit, vreeswekkende vrouwen, vrouwen die gezorgd hebben voor een doorbraak in de geschiedenis. En dat al duizenden jaren geleden. Achtereenvolgens: de Vrouw van Potifar, Delila, de Koningin van Seba, Izebel en Salomé.

Over de keuze van de actrices zegt redacteur Tinne van Ree: “We hebben hen gekozen op basis van hun bekendheid en mooie stemmen. Ze hebben allemaal meteen toegezegd, omdat zij het lezen van Bijbelteksten als een bijzondere uitdaging zien.”

http://schepperencoradio.ncrv.nl/

Comments