go foto

304-2014

edge
Zondag 2 november 2014.
La Scuola, de Academie voor levenskunst, organiseert een mooi project. Ze verspreiden bijzondere kaarten met het centrale thema 'Zin in kunst'. Daar hoort natuurlijk ook een marketingcampagne bij. Zo worden alle deelnemende kunstenaars geïnterviewd.

Vanochtend viel het gesprek met mij in de mailbox. Best spannend, want het is m'n eerste serieuze interview over fotografie....

Lees het hele artikel op de website van La Scuola.

edge
De foto waar alles om draait, is in 2012 genomen in Italië.

Ik zag vanaf de doorgaande weg een vervallen boerderij met opvallende kleuren. Vandaag heb ik -voor het eerst- in mijn archief gekeken of er meer plaatjes van de boerderij zijn gemaakt dan alleen die ene foto op de kunstkaart. Tot mijn verrassing was er nog een totaaltje van de hele boerderij en een close-up van de voormalige ingang naar de deel.

Mooi oud is niet lelijk!!

edge
Comments

262-2013

edge
19 september alweer: Vandaag kreeg ik de jongste uitgave van een driemaandelijks magazine in handen. Vervuld met grote trots zag ik dat de redactie een foto van Angela Schijf had geplaatst. Je raadt het al: die plaat heb ik geschoten, nog niet zo lang geleden. Mijn moeder leest het blad ook. Zij zal echter niet -net als ik- vervuld worden met warme gevoelens. In de eerste plaats kijkt mijn moeder met heel andere ogen naar Angela en in de tweede plaats zal ze nooit weten dat ik die foto heb gemaakt. Ondanks strikte afspraken is de opmaakredacteur toch weer 'vergeten' de credits te vermelden. Het was een kleine moeite geweest voor gratis bladvulling… Ik hoor de klacht steeds vaker: bladen gebruiken graag fotografie om hun product te verkopen, maar de beloning voor fotografen neemt juist af. Jammer…

NB: de Google-ranking van het magazine zal niet stijgen door dit blog. De verkoop evenmin. Dat kostte wat moeite bij het schrijven, maar 't is gelukt. Inderdaad: een beetje kinderachtig, maar ik kan altijd nog zeggen dat ik de naam van het blad vergeten ben te noemen.
Comments

201-2013

edge
Zaterdag de 20ste: Er nadert een hittegolf. Tropische temperaturen gaan de komende week ons land teisteren. Tijd dus om de haren kort te laten knippen. Een fris hoofd komt immers altijd van pas!
Het bijwerken van mijn resterende en grijze haar gebeurt al jaren door Brigit bij 'Studio Image'. Vandaag vertelt Brigit vol trots dat hun zaak is uitgeroepen tot de leukste kapsalon van de gemeente Amersfoort. Er volgt nog een regionale en een landelijke competitie. Brigit en haar collega's zijn vast van plan om ook die rondes te winnen. Ze worden beoordeeld op: sfeer, klantvriendelijkheid, de inrichting van de kapsalon en prijs/kwaliteit verhouding. Bovendien moeten de klanten massaal gaan stemmen op een verkiezingssite. Dat is dus heel goed gegaan op gemeentelijk niveau. Ik heb de dames en die ene heer aan een paar plaatjes geholpen die de actie verder kunnen ondersteunen. Die geinige Jeep is nota bene de 2e auto van Brigit. Waar doen die kappers het van tegenwoordig?
Comments