go foto

351-2014

edge
Vrijdag 19 december 2014: De stadsbus stopt naast ons huis. Da's best handig, want binnen vijf minuten sta ik in het centrum van Amersfoort (terwijl ik mezelf voorhoud dat we in een landelijk dorpje wonen).

Er is ook een nadeel. Met enige regelmaat sneuvelt het glas in het bushokje. Dat is -op zich- al vervelend, maar het gebonk en gerinkel vindt meestal midden in de nacht plaats, als jonge heren met teveel testosteron en alcohol vanuit de kroeg huiswaarts gaan. Waarschijnlijk hebben ze 's avonds een blauwtje gelopen (of niet de moed gehad om te doen waarvan ze droomden) en moet de frustratie toch ergens heen.

De laatste tijd ging het eigenlijk best goed. Het is zeker een maand geleden dat het opruimwagentje van de gemeente op de stoep stond. De rotjestijd is een rottijd voor bushaltes. Ik gok op twee van dit soort foto's per week de komende maand.
Comments

124-2014

edge
Dinsdag 6 mei 2014: De laatste tijd verplaats ik me graag per Openbaar Vervoer.

De bus stopt ongeveer in de achtertuin. Het is eigenlijk vreemd dat ik er de afgelopen twintig jaar nooit gebruik van heb gemaakt. Maar goed, dat is nu dus anders. Vanavond nam ik lijn 1 en 2 naar een bijeenkomst van de fotoclub. Er stond een presentatie in de agenda van Diana Bokje. Diana is hoofdredacteur van het magazine 'Fotografie' en ze verdiept zich al heel lang in de psyche van mensen die graag met camera's spelen.

Het werd een leerzame en confronterende avond.
Het selecte gezelschap van de Beste Fotoclub van Nederland (2013-2014) kreeg vragen voorgelegd als: "Wat ben je nou eigenlijk als fotograaf: een Kunstenaar, Filosoof, Technicus of een Onderzoeker? Wat wil je met al die plaatjes? Wil je je alleen uiten, of iets duidelijk maken, of perfectie nastreven, of informeren?"

Kijk, dat zijn de essentiële vragen waar het om draait in een fotografenleven. We gingen diep en kregen vergaand inzicht in onze persoonlijke drijfveren. Ik weet nu dat ik 'behaagziek' ben. Ik wil graag pleasen met prachtige plaatjes. Daar is niks op tegen, maar af-en-toe een prikkeling, een kwinkslag, of wat recalcitrantie zou mijn portfolio verrijken. Je bent alvast gewaarschuwd.

Kijk, tot dat soort inzichten kom je dan op een doordeweekse dinsdagavond als Ilse & Waylon zich plaatsen voor de finale van het songfestival. In mijn hoofd is het nog lang niet 'calm after the storm'...
Comments

283-2012

edge
Donderdag de 11e: Naast het huis, aan de bijna authentieke dorpsstraat staat een bushalte. De jeugd klit daar regelmatig wat bij elkaar. Ze praten en drinken een biertje. De lege blikjes komen keurig in een afvalbak terecht. Kortom: het is gezellig in ons rustieke dorpje. Tot ik vanochtend struikelde over een dozijn plastic zakjes…. De onschuld voorbij…
Comments