go foto

030-2015

Kapper


edge
Vrijdag 30 januari 2015: Tijd voor de kapper!

Mijn favoriete knipster is Brigit. Ze heeft geen zware klus aan mijn hoofd. Het voorhoofd vangt al jaren de volle zon, alleen de achterkant moet -eens in de twee maanden- gekortwiekt.

De laatste dagen had ik last van zo'n pluk haar die duidelijk worstelt met het kraagje van het overhemd. Als ik nog geen zin heb om naar Brigit te gaan, noem ik dat verzachtend mijn 'bohémien innerlijk dat naar buiten treedt'. Nu wilde ik er gewoon van af.

Toch heeft zo'n knipbeurt ook invloed op mijn gevoelsleven. Ik begrijp dat verhaal van
Simson als geen ander. Bij mij is het niet de kracht die verdwijnt, maar de creativiteit die achter lijkt te blijven op het laminaat van de kapsalon.

Op de terugweg naar huis heb ik m'n best gedaan om een paar artistieke plaatjes te schieten met de iPhone. Gewoon om mezelf gerust te stellen...

edge
Comments

201-2013

edge
Zaterdag de 20ste: Er nadert een hittegolf. Tropische temperaturen gaan de komende week ons land teisteren. Tijd dus om de haren kort te laten knippen. Een fris hoofd komt immers altijd van pas!
Het bijwerken van mijn resterende en grijze haar gebeurt al jaren door Brigit bij 'Studio Image'. Vandaag vertelt Brigit vol trots dat hun zaak is uitgeroepen tot de leukste kapsalon van de gemeente Amersfoort. Er volgt nog een regionale en een landelijke competitie. Brigit en haar collega's zijn vast van plan om ook die rondes te winnen. Ze worden beoordeeld op: sfeer, klantvriendelijkheid, de inrichting van de kapsalon en prijs/kwaliteit verhouding. Bovendien moeten de klanten massaal gaan stemmen op een verkiezingssite. Dat is dus heel goed gegaan op gemeentelijk niveau. Ik heb de dames en die ene heer aan een paar plaatjes geholpen die de actie verder kunnen ondersteunen. Die geinige Jeep is nota bene de 2e auto van Brigit. Waar doen die kappers het van tegenwoordig?
Comments