go foto

264-2015

De Grens


edge
Maandag 21 september 2015
De herfst begint vandaag en het gaat niet zo goed met mijn vader. Ik heb me voorgenomen om iets vaker op bezoek te gaan. Vandaag kon het.

Mijn vader leeft op de grens. Dat is een heel eind rijden: ver voorbij Arnhem, tot Duitsland. In zijn dorp ligt de Heelweg.

Deze Heelweg vormt de scheiding tussen Dinxperlo en Süderwick. Over de straat is een brug gebouwd, de verbinding tussen twee bejaardenflats, de één in Duitsland, de ander in Nederland. Oversteken is een appeltje en een eitje. Voor je het weet ben je aan de andere kant.

Mijn vader en moeder wonen nog zelfstandig. Het wordt steeds lastiger, maar ze redden het met elkaar (en een beetje hulp van anderen).

Ik hoop dat de herfst nog lang duurt.

edge
Comments

349-2013

edge
Zondag 15 december: Een vriendin van ons schrijft lefjes. Wat??? Ja, 'lefjes'! Dat zijn korte verhaaltjes waarin de zin van het leven in een paar woorden duidelijk wordt. Onze raison d'être in krachtige Hollandse regels. Bij voorkeur moet je er ook nog even over nadenken.

Lefje
Mijn vrouw verzon vandaag spontaan een lefje. Eigenlijk was het mijn schuld. Ik sprak vol passie en vuur over een nieuw hebbedingetje van Sonos, namelijk de prachtige en vrij prijzige 'playbar'. Dat is natuurlijk zeer ongepast in een periode dat we de broekriem moeten gaan aanhalen. Dus verzuchtte vrouwlief: "We stoppen nu met hebben en we starten met zijn". Denk daar maar eens over na....

Filosofische gedachten
Daarna zijn we uit eten gegaan. Bij de patatzaak in de Langestraat. Daar snappen ze overigens precies het evenwicht tussen 'hebben' en 'zijn'. De kroonluchter staat voor het materialisme en de Vlaamse frieten voor onze basisbehoeften (vanuit de filosofische gedachte: 'je bent wat je eet').

Aardappeleters2014
De eettent heet Van Gogh en ze organiseren een prachtige wedstrijd, namelijk 'De Nieuwe Aardappeleters'. Artiest Van Gogh maakte het oorspronkelijke werk in 1885 en liet zien hoe eenvoudige mensen leefden van de vruchten van het land. Het lefje van mijn vrouw eigenlijk, maar dan een paar eeuwen oud. Enfin: die patatzaak roept hun gasten op om kandidaten op te geven voor een nieuwe versie van het oude meesterwerk. Check het op hun website. Ik ga mijn vrouw opgeven....
Comments