go foto

002-2015

edge
Vrijdag 2 januari 2015: Als je het een jaar niet nodig hebt gehad, mag het weg.

De jaarlijkse opruimwoede dringt zich weer op.

Vandaag was de dag. Zo'n vrijdag in het nieuwe jaar, die zit ingeklemd tussen een brakke nieuwjaarsdag en het eerste weekeinde. Geen afspraak, geen klus. Heerlijk!

Het thuiskantoor is inmiddels weer spik-en-span. Er staan alleen nog een paar grote fotowerken in de weg. Die moeten nodig de deur uit. Tijd dus om ook de webwinkel onder handen te nemen. Wordt vervolgd!
Comments

365-2013

edge
Oudejaarsdag 2013: Vroeguh, heel lang geleden dus, was ik verzot op de 'Bob Evers Serie'. Dat is een hele plank boeken over drie jonge jongens die allerhande spannende avonturen beleven. Humor is er in overvloed, vrouwen komen er zelden in voor. Er zijn inmiddels zo'n 50 delen verschenen.

Dit zijn de karakters:
- Arie Roos: veelvraat, slim en smijt met geld
- Jan Prins: rekenwonder en krent
- Bob Evers: Amerikaan en dol op mooie auto's

In de eerste drie boeken raken de drie jongens verzeild op een onbewoond eiland. Ze moeten zelf aan voedsel zien te komen. Gelukkig blijken er ook scharrelvarkens rond te dolen in de Stille Zuidzee. Na ampele overwegingen gaan de mannen op jacht. Ik herinner me de graftekst nog na de eerste vleesmaaltijd van de heren:
Hier rust vette Pedro,
ons eerst-gestorven zwijn.
Hij was Arie's lieveling,
maar hij smaakte fijn.


Geen idee hoe de associatie tot stand kwam, maar ik moest aan het gedichtje denken toen ik vandaag m'n prachtige lease-auto had ingeleverd bij de garage.
Daar gaat fijne Volvo,
zie haar supperstrakke lijn.
Zij was Gerard's lieveling
en ze reed zo fijn.


edge
Twee handtekeningen en een stempel: het duurde 5 minuten en toen was de ceremonie voorbij.
Comments

005-2013

edge
5 januari 2013: Het huis is vol. Vandaag heb ik m'n best gedaan om nog wat CD's uit 2012 in de kast te proppen. Het past niet meer! En zo ontstond toch nog een goed voornemen: in 2013 komt er geen boek, cd of dvd het huis meer in. Alles gaat vanaf nu digitaal. Daar zijn toch die tablets en zo voor bedoeld?! Jammer dat ik gisteren al gezondigd heb….
Comments

004-2013

edge
Vrijdag 4 januari: Het is weer de tijd van Nieuwjaarsspeeches, dito borrels en kerstboomverbrandingen. Allemaal mooie gebruiken die ons prettig het nieuwe jaar in moeten loodsen. Het was druk vanavond op ons festivalterrein. Honderden ouders met kinderen keken in de druilerige regen naar een immense stapel brandend hout. 2012 is nu echt verleden tijd. Over een paar dagen weer hard aan het werk!
Comments

357-2012

edge
Maandag 24 december, de dag van Kerstavond, nog 7 dagen te gaan: Deze week heb ik vakantie, maar m'n bureau in Hilversum ligt nog vol met 2012. Ik wil die restanten weg hebben voordat het nieuwe jaar begint. Dus…: toch nog maar een ochtendje naar kantoor. Het resultaat is een groot feest: alles is opgeruimd. Laat 2013 maar komen!
Comments

007-2012

Gemaal bij Nijkerk aan het Gooimeer, 7 januari 2012
Vrachtboot op Gooimeer
Ik rook en beweeg te weinig. De zin zou overigens beter zijn in deze volgorde: ik beweeg te weinig en ik rook. Hoe-dan-ook: er zijn nog geen vaste plannen om daar verandering in aan te brengen, wel voldoende schuldgevoelens en zo. Toch heb ik me dit jaar iets voorgenomen waar ik eigenlijk al weer spijt van heb. Het heeft (ook) met discipline te maken. Dat vereist wat uitleg.

Onder fotografen wordt de volgende one-liner vaak gebruikt: "de beste camera is de camera die je bij je hebt". Ik heb drie bruikbare camera's in bezit en één oude iPhone 3G. De drie goede apparaten liggen de laatste tijd veel thuis en noodgedwongen maak ik dan af-en-toe met de telefoon wat plaatjes. Dat valt altijd tegen.
Nu is het voornemen om altijd een goede camera bij de hand te hebben. Dat moet je dan gestructureerd aanpakken, vind ik. Op mijn TO DO-lijstje van 2012 staat daarom dat ik iedere dag een foto maak en die publiceer op deze website. Dat laatste werkt als sociale controlemiddel dankzij al die tienduizenden bezoekers…Happy. En die kijkers wil ik niet teleurstellen met slecht belichte en grofkorrelige prentjes. Dus één van de goede toestellen moet altijd bij de hand zijn.

Nou valt het ernstig tegen om iedere dag een foto te maken. Op m'n werk wil ik niet steeds met een fototoestel rondlopen en in deze tijd van het jaar is het donker als ik van huis ga en donker als ik thuis kom. Aan flitsen heb ik ook een bloedhekel. Kortom: wanneer maak je dan die zelf verplichte foto's? Daar komt nog bij dat het in creatieve zin ook een stevige opgaaf is om iedere dag iets leuks, moois, opvallends, of geks te fotograferen.

De eerste week van januari ging nog wel. Ik had nog vrij en dus wat meer tijd om met mezelf te brainstormen, of -domweg- met voldoende licht naar buiten te gaan. De komende weken wordt het afzien, dat weet ik nu al.

Speciaal voor de lezers van dit blog verklap ik een truc. Ik maak ook een paar tijdloze beelden die ik op licht- en creatiefloze dagen kan inzetten. Zo kwam ik in de parkeergarage van m'n Grote Baas het volkswagenbusje van Yvon Jaspers (Boer zoekt vrouw) tegen. Dat is tijdloos en dus ook inzetbaar tijdens mindere momenten. Datzelfde geldt voor een nieuwe bureaustoel die ik vandaag heb gekocht. Goed verhaal trouwens: het is een tweedehandsje voor €69,00, maar wel mooi van de firma Kusch+Co. Naar verluidt, ligt de nieuwprijs ergens rond de €1.300,00. Oh, je moet eens weten hoe lekker ik zit…
tijdloze plaatjes 2tijdloze plaatjes 1

Comments