go foto

352-2014

edge
Zaterdag 20 december: Ik heb leuke vrienden! Het zijn B. en H.
Vroeger waren ze ook nog collega's, nu alleen maar vriend.

't Zijn van die types waarmee je uren in de auto kunt zitten zonder gebrek aan gesprek. Ze gaan zelfs met me mee naar garages vol glimmend blik, alleen omdat ik dat zo mooi vind.

edge
Vandaag was het tijd voor het jaarlijkse bezoek aan een Kerstmarkt. Vriend H. had het allemaal geproduceerd. Als extraatje mocht ik een half uurtje struinen door 'The Gallery' in Brummen.

De eerste echte stop was in Bronckhorst. Alle inwoners verkleden zich daar twee dagen per jaar in Dickens' stijl. Ebenezer Scrooge loopt mopperend rond, Tiny Tim strompelt door de klinkerstraatjes van het oude dorp en verschillende koren zingen Kerstliedjes. Wij zaten vooral in het café omdat het goot van de regen en omdat we de wildkroketten wilden proeven.

edge
Daarna ging de tocht naar het Duitse Xanten. Ook weer een prachtig stadje met veel eetgelegenheid. De kleine kerstmarkt was gezellig voor de duur van een half uur. Al snel moesten de koude voeten weer warm en de buiken gevuld. Het werd een onvergetelijke avond in het 'goTISCHe Haus'. De gerechten waren vooral 'gutburgerlich'. En de gesprekken als vanouds....

Vriendschap is geen illusie
geen pakketje schroot met een dun laagje chroom.
't Is de Kerst op de markt
en het toetje met room.


Comments

111-2014

edge
Woensdag 23 april 2014: Alle foto's die ik de moeite waard vind, krijgen een schoonheidsbehandeling. Daar moet je de tijd voor nemen en die heb ik meestal niet. Het blijft dus vaak bij een beetje contrastverhoging, sensorvlekjes wegpoetsen, oplichten en aanscherpen.

Nostalgie en glamour
Vandaag ben ik er eens even goed voor gaan zitten. Er lag nogal wat materiaal dat aandacht nodig had. De Volkswagenshow van afgelopen weekeinde bijvoorbeeld. Het hippiekampement moest een nostalgische aanblik krijgen (had ik bedacht) en het roze meisje een 'over-the-top-glamour-look'. Zie hier het resultaat! Op vol formaat zijn ze een stuk fraaier, maar daar heb je nu niks aan.

Misschien aardig om nog even te vertellen: het meisje met het rode haar stond op de VW-bijeenkomst te praten met een meneer. Hij zag er redelijk gewoontjes uit en zij extravagant. Hij hing half tegen een donkerblauwe Kever, zij balanceerde op torenhoge hakken voor de zuurstokroze cabrio. Ik zag een kans en onderbrak het gesprek. Niet netjes, maar 'alles voor de kunst' moet je maar denken.

Openingsvraag
Begerig vroeg ik of de roze koets van haar was. Eigenlijk had ik dat niet willen vragen, want het leek me overduidelijk dat zij over een uurtje of wat in dat voertuig huiswaarts zou rijden. Maar ja, je moet toch een openingszin hebben... Gelukkig maar, want het donkerblauwe exemplaar bleek van haar en de felgekleurde van hem. Vreemd, maar wel leuk.

Of zij dan even in die van hem mocht gaan zitten, vroeg ik. Dat bleek geen bezwaar. Schoudertasjes werden afgeworpen, het haar nog even opgeschud en daar verdwenen de stiletto's in het open autootje.

Barack Obama
Je moet van me geloven dat ik zo'n twintig plaatjes heb geschoten in een tijdsbestek van een kleine minuut. Toen wist ik dat ik genoeg had.

In opperste concentratie had ik me op het meisje en de auto gericht en nauwelijks om me heen gekeken. Toen ik me omdraaide, leek het wel of Barack Obama een speech hield. Een leger van zeker vijfendertig voorbijgangers stond met spiegelreflexen, compactcamera's en mobieltjes het tafereel te vereeuwigen. Het zou me niks verbazen als er in die ene minuut een kleine vijfhonderd foto's zijn gemaakt van een bevallige mevrouw in de auto van haar buurman.

edge
Comments

107-2014

edge
19 april 2014: Sander en ik houden van auto's. Ze mogen best oud zijn.

Op deze Stille Zaterdag vonden wij het paradijs in Amersfoort. Het terrein van de voormalige wagenwerkplaats van de NS stond bomvol Volkswagens. Honderden!!!

Het was watertanden, een hele middag lang.
En het leuke van paradijzen is dat er ook engeltjes ronddwarrelen. Daar houden Sander en ik ook van...

edgeedgeedge
Comments