go foto

355-2015

Vrienden


edge
Maandag 21 december 2015
Dit noemen ze in De Bilt een hamburger. Echt waar! Maar soms gaat het helemaal niet om het uiterlijk of de smaak van het eten. Het zijn de vrienden die de kwaliteit van een avond bepalen.

Het was weer genieten….
Comments

296-2015

Ontspanner


edge
Zaterdag 24 oktober 2015
Zo, dat was een lekkere dag….

Eerst een middagje fotoshooten met Estelle en daarna met Willy en Nanny naar de Saffraan (een voormalig sterrestaurant in de Eem bij Amersfoort). Uiteindelijk bleek de rekening voor de drank bijna net zo hoog als voor de zeven gangen met heerlijke hapjes. Maar ja, eigen schuld, dan hadden we dat wijnarrangement maar niet moeten nemen…
Comments

233-2015

Bescheten


edge
Vrijdag 21 augustus 2105
Laat ik de situatie eens proberen te schetsen.

Een fantastische oud-collega slaagt voor haar examen HBO-Bedrijfskunde. Ze nodigt twee vrienden uit voor een etentje. We komen terecht op het idyllische terras van 'De Viszaeck' in Amersfoort.

Het uitzicht is geweldig. Iets verderop staat de Onze Lieve Vrouwetoren te schitteren met haar nieuwe lichtjes; bij onze voeten stroomt de gracht en het late zonlicht wordt gedempt door het dichte bladerdak van een eeuwenoude boom boven onze hoofden.

Opeens klinkt er gekrijs in de lucht. Het geluid van een enorme hagelbui volgt direct. Het duurt allemaal maar een paar seconden.

Terrasgenoten die niet worden beschut door het bladerdak, zitten onder de vogelpoep. Een grote zwerm kraaien is zojuist in de stress geschoten en heeft de maag massaal geleegd. Onze schouders en haren zijn schoon gebleven en op de tafel staat het plateau met fruits de mer nog ongeschonden overeind. Dat is elders wel anders.

Behalve heerlijk eten, hebben we nu ook nog een goed verhaal als herinnering.
Het is een onvergetelijke avond geworden….
Comments

049-2015

Podcast


edge
Woensdag 18 februari 2015: Daten met Deborah doe ik vaak op Amsterdam CS. We noemen het werkoverleg, drinken koffie en praten over kunst. Het is altijd reuze-gezellig.

Gepasseerd station


Op de terugweg las ik in mijn geliefde computermagazine (MacFan) over een favoriet radiostation (BNR). Mathieu Halkes, het hoofd van de digitale activiteiten bij de nieuwszender, zegt in een interview dat de podcast een gepasseerd station is. Een paar maanden geleden zou ik het roerend met hem eens zijn geweest. Sterker nog: ik vind al jaren dat de podcast is mislukt. Tot pas geleden....

In een grijs verleden smolt de journalist Ben Hammersley de woorden iPod (mp3-speler) en broadcasting (uitzenden) samen tot het hippe begrip 'Podcast'. DJ Adam Curry eigende zich de uitvinding toe en ging er hard mee aan de slag. Het waren eigenlijk kleine radiofragmenten die via het internet werden verspreid.

Een podcast is nooit live (terwijl dat juist de ultieme kracht is van Radio) en vrijwel altijd voor niche groepen (wijnliefhebbers, gamefanaten en aanhangers van een katholieke priester). Je leest het al: ik ben nooit pleitbezorger geweest van het nieuwe fenomeen.

This American Life


Maar sinds kort begin ik te twijfelen. Dat moet ik uitleggen.
In Amerika is de podcast altijd populairder geweest dan in ons kleine taalgebied, maar ook daar bleef het grote succes uit. Anders gezegd: podcasten wilde maar geen hype worden. Dat is inmiddels wel gelukt, ongeveer tien jaar na de introductie. Radioproducer (NPR) Alex Blumberg heeft het uiterst populaire 'This American Life' voor podcasting geschikt gemaakt en dat is uiteindelijk de 'kickstart' gebleken.

In oktober 2014 maakte verslaggeefster Sarah Koenig de serie 'Serial' voor This American Life. Het was een serie uitzendingen over een moord op een 17-jarig meisje. Heel Amerika ging aan het downloaden om het perfecte researchwerk van mevrouw Koenig te volgen. En nu denk ik dat het bij ons ook kan.

Heel Holland Helder


Stel dat Radio 1 of BNR (liever nog in samenwerkingsverband) een handjevol redacteuren en verslaggevers de opdracht geeft om een actueel thema eens lekker diep uit te spitten. De highlights zetten ze op de zender, maar alle verdieping versturen ze als mooie audiopakketjes via internet of iTunes. Ik neem een abonnement, zeker als beide nieuwsorganisaties de handen ineen slaan, want dan weet ik dat het echt een topproductie wordt.

Misschien ga ik dan toch nog van de podcast houden.
Comments

300-2014

edge
Dag 300 van 2014: Vanavond zat ik als enige man aan tafel met vier deksels leuke vrouwen. Er stond een bordje 'gereserveerd' op tafel, maar zo gedroegen ze zich niet...
Comments

183-2014

edge
4 juli 2014, dag 184: Het was weer tijd voor het jaarlijkse bezoek aan Tante Kee in Kaag.

Vriend Erik en ik gaan daar altijd even tafelen als de zomervakantie op uitbreken staat. Het is een traditie die ieder jaar onbewust op ongeveer hetzelfde moment plaatsvindt.

In het archief van dit blog zie ik dat we in 2012 op dag 187 op het terras zaten en in 2013 vond het feest plaats op dag 184. Dat is niet wat we plannen, maar we zijn blijkbaar nogal standvastig als het om de start van de Grote Vrijheid gaat...
Comments

101-2014

edge
Zondag 13 april: Asperges groeien in Limburg. Dat is tenminste wat ik lang heb gedacht. Maar ze blijken ook in andere gebieden uitstekend te gedijen. Bijvoorbeeld net over de grens in Duitsland. Vanmiddag moest ik daar in de buurt zijn en trof deze dames tijdens hun 'Auszeit'. Ze steken het witte goud voor plaatselijke eettenten. Mijn tip: Hotel-Restaurant Nienhaus in Isselburg. Daar hebben ze deze maand uitsluitend asperge op de kaart staan, van soep tot dessert!
Comments

101-2014

edge
Zondag 13 april: Asperges groeien in Limburg. Dat is tenminste wat ik lang heb gedacht. Maar ze blijken ook in andere gebieden uitstekend te gedijen. Bijvoorbeeld net over de grens in Duitsland. Vanmiddag moest ik daar in de buurt zijn en trof deze dames tijdens hun 'Auszeit'. Ze steken het witte goud voor plaatselijke eettenten. Mijn tip: Hotel-Restaurant Nienhaus in Isselburg. Daar hebben ze deze maand uitsluitend asperge op de kaart staan, van soep tot dessert!
Comments

044-2014

edge
Donderdag 1302-2014: Het is de tijd van de Winterspelen. Dagelijks zien we op de televisie sporttoppers op een erepodium staan. Ik vind het prachtig als de vlag wordt gehesen en het Wilhelmus klinkt.
Niet in alle bedrijfstakken worden talenten zo geëerd. Vanavond zat ik naast Mireille aan een tafel bij restaurant Zilt & Zoet. Mireille gaat ook altijd voor goud, met minder neemt ze geen genoegen. Wat ze aanpakt, wordt een succes. Een scheve schaats rijdt ze niet. Jammer genoeg had haar baas dat niet in de gaten. Mireille stapt dus over. Ze maakt een transfer naar een bedrijf dat haar met vlag en wimpel binnen haalt.
De naam van het restaurant was een mooie metafoor: 'zoet' voor Mireille en 'zout' voor haar vorige werkgever (maar dat zal 'ie later pas begrijpen als haar nieuwe baas uitbundig het volkslied voor haar zingt).
Comments

345-2013

edge
11-12-'13: En alweer een afscheidsetentje; dit keer in een prettig restaurant te 's Gravenland. M'n meest directe collega's zaten aan bij het kampvuur. We kouten wat over koetjes, kalfjes en andere collega's. Je kunt merken dat de traditionele eindejaarsmoeheid in versterkte mate opspeelt. Het hele fusiegedoe raakt iedereen zwaar, zowel de vertrekkers als de blijvers. Het wordt tijd voor een nieuw jaar en een nieuwe toekomst voor iedereen. Ik heb ze allemaal bedankt. Ze waren fantastisch de afgelopen jaren: Inge, Miranda, Marlies, Beitske, Hans, Marcel, Fer en Wilko. Je kunt er alleen maar van dromen, van zo'n team. Dankjewel!
Comments

337-2013

edge
Dinsdag 3 december: Sommige mensen verdienen een bloemetje, bijvoorbeeld omdat ze prachtig hebben gesproken op je afscheid. Vanochtend ben ik het eerste bosje gaan afleveren in Amsterdam. In de voormalige Renault-garage aan het Prins Bernardplein zit nu restaurant Dauphine. Dat was de plaats van samenkomst, al was het maar omdat we alle twee van auto's houden. Het werd een gezellig weerzien met mooie anekdotes en leuke nieuwtjes. De dubbele espresso had iets straffer gekund, dat wel.
Comments

326-2013

edge
Vrijdag de 22ste: Mijn grote vriend H. eet niet vaak thuis. Hij is een welkome gast op feestjes en partijen, maar ook in de privékring mag H. zeer regelmatig meetafelen. Vaak nodigt hij ook eters uit, altijd buiten de deur. Vanavond waren B. en ik de gelukkigen.
H. is een eloquent causeur die even makkelijk meebabbelt over het meest recente, experimentele mime-theater binnen de grachtengordel, als over de kledij van Songfestivalzangeresjes. Zijn smaak is divers. H. opteert zonder schroom voor een gehaktbal met vette jus bij de plaatselijke Febo, terwijl hij een uur of twee later met groot gemak een hertenbiefstukje wegschuift in een sterrenrestaurant. H. weet ook overal de culinaire weg. Vraag hem in een willekeurig dorp of er ook iets te bikken valt en hij noemt zonder hapering tenminste drie gelegenheden variërend in sfeer, prijs en smaak. Dit keer waren zijn oog en maag gevallen op een Italiaan, weggestopt in een pijpenla aan de Hessenweg in De Bilt. Ik zou het niet verzonnen hebben.... De eerste aanblik was van grote triestigheid. Maar binnen was het paradijs. Een hippe tent, helemaal vol, met leuke bediening en goed eten. Het werd een gezellige avond. Over drie weken alweer... Jippie!
Comments

312-2013

edge
Vrijdag 8 november: Gisteravond vroeg m'n schoondochter in spé: "Wat ga je morgen doen?". Ik antwoordde: "De hele dag eten en drinken!" Dat klopte ook redelijk. Vandaag was namelijk een netwerkdagje. Ik heb een hele rits leuke mensen ontmoet en met allemaal een hapje gegeten en een drankje gedronken. Het was reuzegezellig en ik heb m'n neus weer in een heleboel nieuwe zaken gestoken....
Comments

202-2013

edge
21 Juli 2013: Froome wint vandaag de 100ste Tour de France en wij gaan eten bij Tante Kee in Kaag. Het één heeft niks met het ander te maken. Sterker nog: misschien had tafelgenoot Sjors wel heel graag de fietsers door Parijs zien scheuren. De rest van het gezelschap vond in ieder geval de zon, de bedrijvigheid op het water en het eten belangrijker. Tjonge, wat was het warm. De eerste tropische dag dit jaar. Het dashboard van de auto gaf 34 graden aan op de heenweg. Terug was het nog steeds 22. Maar laat ik nou vooral niet de indruk wekken dat het te warm was. Het was heerlijk: het eten, de zon en het gezelschap! Een mooie zondag, die 21ste juli!
Comments

184-2013

edge
3 Juli 2013: Vriendschap is fijn. Erik is super! Vanavond hebben we ons jaarlijkse bezoek aan Tante Kee gebracht. Nee, da's geen familie, maar een meer dan uitstekend restaurant in Kaag. De traditie schrijft voor dat Erik en ik elkaar daar eens per jaar ontmoeten, net voordat de eerste van ons twee op vakantie gaat. Vandaag kreeg ik een paar cadeau's: twee boeken en een goed advies. Ze zijn alle drie ontzettend waardevol. Erik bedankt!
Comments

110-2013

edge
Zaterdag 20 april: Vandaag heb ik voor het eerst in m'n leven een bezoek gebracht aan Maarssen. Van het dorp heb ik overigens weinig gezien. Een korte wandeling leidde rechtstreeks naar restaurant 'De Nonnerie'. We hebben daar gegeten met goede vrienden. Dat kan ik iedereen aanraden: eten bij de Nonnerie en Goede Vrienden!
Comments

023-2013

edge
De 23ste januari: Vanavond heerlijk gegeten met een KRO-collega. De tijd tussen zes en elf vloog voorbij… Het restaurant was nog leeg toen ik arriveerde. Blijkbaar was het net 'het blauwe kwartiertje', want zo paars als op de foto was de lucht echt niet…
Comments

346-2012

edge
13 december 2012: Vandaag was niet de beste dag in mijn zakelijk bestaan. Er liepen een paar onderhandelingen anders dan gehoopt. Maar goed: sometimes you win, sometimes you loose en nu maar kijken hoe we nog zoveel mogelijk kunnen redden. Tegelijkertijd had ik een erg gezellig etentje met m'n directe collega's in restaurant Parc (foto) en 's avonds een prachtige voorstelling van Stef Bos.
Comments

323-2012

edge
Dinsdag 21 november: Vanavond ben ik met twee leuke collega's gaan eten in Hotel New York in Rotterdam. Geheel onverwacht was er dat prachtige uitzicht op de Erasmusbrug. Dus: de camera op een paaltje langs de kade, een lange sluitertijd en dan maar wachten wat de sensor allemaal vastlegt….
Ik kon het niet laten om zelf ook even -heeeeeel stoer- in beeld te gaan staan. Doordat ik maar een deel van de opnametijd daar stond, ben ik een soort geestverschijning geworden, waar het licht doorheen straalt.
edge
Comments

183-2012

Het traditionele 'juli-etentje' met mijn goede vriend Erik bij restaurant Tante Kee in Kaag.

03-07-2012
3 juli 2012: De dag dat twee leden van de PVV met enorm bombarie uit de partij stappen.

Comments