go foto

043-2014

edgeWoensdag de 12e: Stel je bent een topsporter.

Topsporter
't Is een spelletje. Ik weet dat je het niet echt bent, maar beeld het je in. Je traint iedere dag ongeveer tien uur. Je negeert je vriend of vriendin, hebt nauwelijks een sociaal leven en alles wat de trainer zegt is wet. Probeer dat goed tot je door te laten dringen.

Olympische Spelen
Je hebt maar één grote wens: meedoen aan De Spelen... En dan, door een noodlottig toeval val je net buiten de boot, je plast -iets populairder gezegd- net naast de pot. Je hele droom valt in duigen. Alle moeite vergeefs. Geen Sochi, geen podiumplek, geen medaille. Niks, helemaal niks. Je bent gewoon in Nederland en moet je vrienden op de televisie volgen. Zij wel, jij niet.
Bah!

Hein Otterspeer
Marc de Hond maakt een documentaire over sporters die een hoofdrol spelen in dit scenario. Hein Otterspeer bijvoorbeeld. Hij was ons aanstormend talent op de vijfhonderd en de duizend meter. Een prachtschaatser. Door vette materiaalpech miste hij de trein naar de Winterspelen.

En daar stond 'ie dan: in de onderdoorgang van het Thialfstadion in Heereveen: het verdriet te verbijten, de boosheid te verdrijven en z'n maten te benijden. Zo'n verhaal gaat me door merg en been. Ik was er bij. Marc had gevraagd om de tweede camera te bedienen.
Hein is een topper en nog leuk ook bovendien. Ik vind dat deze man de volgende Spelen goud moet krijgen.
Het is gezegd. Amen!

edge
Comments

003-2014

edge
Vrijdag de 3e: Zo, dat is lekker. Bijna alle klusjes die zich nog verstopt hielden in m'n volle mailboxen zijn weggewerkt en ondertussen heb ik zitten luisteren naar prettige muziek uit m'n nieuwe Sonos-setje. BBC Radio 2 deed het prima. De BBC richt zich net iets meer op mijn muziekkeus dan ons eigen Radio 2. Ze moeten nog wel wat doen aan de techniek, want er zat vandaag een technicus met een enorme kater, of de presentatoren weten echt niet wat die schuifjes voor hun neus betekenen. Hoe-dan-ook: veel lekkere muziek en verder grote onrust over al het water dat richting Groot-Brittannië waait. De eilandbewoners verwachten enorme overstromingen. Vannacht zal blijken hoe erg het wordt.
In Hoogland was het saai weer. Veel grijze wolkjes, een beetje wind en het is veel te warm voor de tijd van het jaar. Ik had bijna in de korte broek naar Albert Heijn gekund.
Mijn schoonmoeder meldde gisteren met grote overtuiging dat volgende week de ijstijd begint. Ik moet het nog zien, maar ze is niet de enige die kou verwacht. In het park achter ons huis is het 'moerasje' helemaal schaatsklaar gemaakt. Het is een stukje water waar je in de zomer nauwelijks natte enkels kunt krijgen, maar nu zijn alle rietpollen weggestoken en is het waterpeil een centimeter of dertig opgehoogd. Het hoeft alleen maar een paar nachten te vriezen en alle buurkinderen en de koek- & zopieverkopers kunnen zaken doen.
Comments

028-2013

edge
Maandag 28 januari: Einde van de ijstijd!
Comments

315-2012

edge
Maandag 12 november, dag 315: Dit weekeinde was er weer volop schaatsen op TV. Het seizoen is weer begonnen. "It giet oan", of zo. Ik zag in een afvalcontainer een aantal gebroken glasplaten liggen, nog nat van de regen. In zwart/wit en een beetje aangescherpt, ziet het er toch bijna uit als kruiend ijs….
Comments