go foto

046-2015

Carnaval


edge
Zondag 15-02-2015: 't Is weer zover. De grootste carnavalsoptocht van Midden-Nederland stelt zich op in de straat.

De beats uit de boxen trillen het stof in ons huis van de plaats. Dampende dieselmotoren bedwelmen de achtertuin. En vrolijke mensen verdringen zich op onze stoep. Het is ieder jaar hetzelfde en ik twijfel tussen liefde en afkeer voor dit festijn.

In ieder geval levert het altijd wel een paar leuke plaatjes op....

Een historisch overzicht: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

edge
Comments

185-2014

edge
Zondag 6 juli 2014: Eens per jaar wordt ons dorp afgesloten voor verkeer.

Strenge mannen in gifgroene hesjes staan geposteerd langs de toegangswegen. Alleen de hulpdiensten komen langs hun roadblocks.

Die traditie speelt zich af in februari en we noemen het carnaval. Vrolijke mensen in kleurrijke kleding maken herrie. Ze zeggen dat het muziek is en het begint in de zondagochtendvroegte, pal onder ons slaapkamerraam.

Wij Hooglanders houden van vertier. We hebben regelmatig popconcerten in het weiland, een kermis, circus, ballonvaarten, een dorpsfeest met paardendressuur en nog veel meer. Onze trots op het dorp wordt vervat in de slogan 'Groos op Hoogland'.

Vandaag is een nieuw evenement aan de lange rij toegevoegd. Tientallen dweilorkesten toeteren de hele dag dwars door elkaar. Het is net carnaval: de straten worden autovrij gemaakt door diezelfde hesjes, de deelnemers zijn verkleed en het begint allemaal onder ons slaapkamerraam. Veeeeeel te vroeg...
Comments

088-2014

edge
Maandag 31 maart 2014: De weermannen van het NOS-Journaal doen tegenwoordig ook graag aan prestatielijstjes.

Fijne getallen
Vanavond werd de maartmaand afgezet tegen voorgaande versies. We zitten in de Top 3 van warmste maarten, er is veel minder regen gevallen dan gebruikelijk en het aantal zonuren is bijna dubbel zo hoog. Dat zijn cijfers waar ik gelukkig van word.

Naar nieuws
Jammer genoeg zat er in datzelfde nieuwsoverzicht ook een item over de opwarming van de aarde. Een olijke onderzoeker vertelde -glimlachend- dat de wereldbevolking zich behoorlijk anders moet gaan gedragen. "Anders", zo waarschuwde de man, "hebben we in het midden van deze eeuw een waanzinnig voedselprobleem".

Lachend de boot in
Juist door die ontspanning houding van de deskundige kwamen de feiten van zijn verhaal extra stevig binnen. Misschien moeten meer wetenschappers hun slechte nieuws nonchalant naar voren schuiven. "Ha, ha, lieve mensen, als we niks doen, is over een eeuw de halve wereld dood. Gniffel, gniffel". Zoiets.
Comments