go foto

Stephan Vanfleteren

Stephan Vanfleteren (1969) publiceert hoofdzakelijk zwart/wit foto’s. Hij is wel een alleseter, want hij maakt portretten, journalistieke reportages en kleine documenten over het dagelijks leven in zijn geboorteland België. Ik houd van zijn portretten. Ze raken het karakter van het model, of ze zijn verrassend in de compositie. Soms zijn ze ook domweg grappig.

In 2010 wint Vanfleteren de Grote Paul Award. De lijst kanshebbers wordt sinds 2003 samengesteld door Jan van Buuren. Jaarlijks organiseert Van Buuren, met zijn Stichting PhotoDigitale een telefonische enquete onder een selectie uit een populatie van 5.000 vakfotografen. Voor het klassement weegt ook de uitslag van de voorgaande jaren mee.

Na Paul Huf, Erwin Olaf, Anton Corbijn, Patricia Steur, Rineke Dijkstra, Vincent Mentzel, Desiree Dolron en Govert de Roos ontvangt Stephan Vanfleteren in 2010 de medaille met het zelfportret van Paul Huf. Gerrit Jan Wolffensperger reikt de prijs op 4 oktober van dat jaar uit in Spijkenisse.

Vanfleteren presenteerde naast zijn werk voor o.a. De Morgen en De Volkskrant, de grote persoonlijke projecten Flandrien, Belgicum en Portret 1989-2009 als boek en tentoonstelling.
Stacks Image 132

©gebruikte foto: onbekend, bron Wikipedia

©foto's: Stephan Vanfleteren
Stacks Image 133
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Stacks Image 137